Tietoa yhdistyksestä

Vuonna 1983 perustettu Suomen faaraokoirat ja ibizanpodencot ry (SFK ry tai tuttavallisemmin Farkkukerho) on Suomen Kennelliiton hyväksymä faaraokoirien ja ibizanpodencojen rotua harrastava yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on kerätä kokoon roduista kiinnostuneet ja niitä harrastavat ihmiset, tukea niin kasvattajia kuin harrastajiakin, edistää puhdasrotuisten faaraokoirien ja ibizanpodencojen kasvatusta ja jalostusta Suomessa sekä edistää rotujen kehittämistä ja tunnetuksi tulemista. Yhdistys seuraa rotujen kehitystä kotimaassa ja ulkomailla sekä pitää yhteyttä vastaaviin ulkomaisiin järjestöihin.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu näyttelyiden, kokeiden ja muiden vastaavien tapahtumien järjestäminen. Vuosittain järjestetään kaksipäiväinen Farkkuweekend, joka kokoaa yhteen rotujen harrastajia ja koiria. Farkkuweekendiin kuuluu epävirallinen näyttely Farkkushow sekä rotujen virallinen erikoisnäyttely. Lisäksi voidaan järjestää koulutustilaisuuksia, harjoituksia, kilpailuja sekä harjoittaa julkaisutoimintaa. Yhdistys julkaisee mm. Farkku-lehteä, jäsentiedotteita sekä valiokirjoja.

 

Suomen faaraokoirat ja ibizanpodencot ry on Suomen Vinttikoiraliiton jäsenkerho. Vinttikoiraliitto järjestää vuosittain erikoisnäyttelyn, rata- ja maastojuoksukilpailuja sekä julkaisee Vinttikoira-lehteä neljästi vuodessa.