Suomen faaraokoirat ja ibizanpodencot ry:n terveystutkimustuki

Tukea voidaan maksaa SFK:n jäsenten omistamille Suomessa tutkituille Suomeen rekisteröidyille faaraokoirille ja ibizanpodencoille, joiden tutkimustiedot luovutetaan SFK:n vapaaseen käyttöön koiran tunnistetiedoilla.

1.4.2019 alkaen terveystutkimustuki on anottava 3kk kuluessa tutkimuksesta.

Tutkimustuki maksetaan 1.1.2018 alkaen tehdyistä tutkimuksista seuraavasti:

Virallinen lonkkakuvaus ja virallinen kyynärkuvaus yht. 30€
Tukea voi hakea kerran / koira.
Koiran tulee olla kuvaushetkellä vähintään yhden (1) vuoden ikäinen

 

Virallinen polvitutkimus 15€
Tukea voi hakea kerran / koira.
Koiran tulee olla tutkimushetkellä vähintään kolmen (3) vuoden ikäinen

 

Virallinen silmätutkimus 15€
Tukea voi hakea kahden (2) vuoden välein.
Koiran on oltava tutkimushetkellä vähintään kolmen (3) vuoden ikäinen

 

Ruumiinavaus 50€

Tukiraha maksetaan anojan tilille, kun hän toimittaa patologin lausunnon SFK:n jalostustoimikunnalle, koiran tunnistetiedoin yhdistyksen vapaaseen käyttöön.
(lisätietoa hanna(at)northgates.fi)

 

MyDogDNA-passi

MyDogDNA-passi 10 e. Tuen saaminen edellyttää sitä, että passi jaetaan SFK:n jalostustoimikunnalle (lisätietoa hanna(at)northgates.fi).

 

TUEN HAKEMINEN:
Tukea voi hakea vain koiran omistaja, joka tukea hakiessaan sitoutuu luovuttamaan tutkimustulokset SFK:n jalostustoimikunnan avoimeen käyttöön eli tuloksia voidaan julkaista koirien tunnistetietojen kanssa esim. SFK:n internetsivustolla ja Farkku-lehdessä.

 

Tukianomukseen tarvitaan tiedot koirasta (rotu, virallinen nimi ja rekisterinumero), omistajasta (nimi, yhteystiedot ja tilinumero IBAN muodossa) sekä maininta siitä, minkä tutkimuksen perusteella tukea anotaan.
SKL:n virallisista tuloksista jalostustyöryhmän vetäjä Hanna Ukura tarkastaa korvausoikeuden Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä. Kaikista muista on toimitettava tuloslomake koiran tunnistetiedoin Hanna Ukuralle.

 

Tukianomukset (vapaamuotoinen teksti) lähetetään sähköpostitse tai postitse:
Hanna Ukuralle:

hanna(at)northgates.fi

Hanna Ukura,
Ahteenpääntie 5
91980 Lumijoki

 

 

KOIRIEN GEENIPANKKI JA GEENITUTKIMUKSET

Suomen Faaraokoirat ja Ibizanpodencot ry kannustaa omistajia antamaan verinäytteen koiristaan Hannes Lohen johtamalle koirien geenitutkimusryhmälle. SFK:n pyrkimyksenä on, että mahdollisimman monesta faaraokoirasta ja ibizanpodencosta saataisiin näyte geenipankkiin. Asian tukemiseksi SFK on järjestänyt ilmaiset näytteenottotilaisuudet vuosina 2007 ja 2009. Jatkossa näytteenottoa pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan. Näytteen voi myös otattaa esim. muun eläinlääkärikäynnin yhteydessä tai muun tahon joukkonäytteenotossa. Lisätietoa tutkimuksista, geenipankista, näytemääristä ja näytteenotosta saat koirangeenit.fi -sivustolta tai jalostusneuvojilta.