top of page
Suomen Faaraokoirat & Ibizanpodencot ry

Suomen faaraokoirat ja ibizanpodencot ry:n terveyskysely
ja kuolinsyyn kartoitus

Suomen faaraokoirat ja ibizanpodencot ry kartoittaa rotujen terveyttä mm. jalostuksen tavoiteohjelman päivittämisen tueksi. Terveyskartoituksen tarkoituksena on saada käsitys roduissa esiintyvistä mahdollisista sairauksista tai ongelmista sekä niiden yleisyydestä. Vastauksista laadituissa yhteenvedoissa ei mainita vastaajien/koirien tai kasvattajien nimiä eikä yksilöitä tunnisteta.

 

Voit lähettää lomakkeilla tietoa faaraokoirastasi tai ibizanpodencostasi, vaikket olisikaan Suomen Faaraokoirat ja Ibizanpodencot ry:n jäsen. Samoin, mikäli sinulla on joskus ollut faaraokoira tai ibizanpodenco, otamme mielellämme vastaan terveystietoja koirasta. Toivomme, että täytät lomakkeet huolellisesti, jotta keräämämme tieto olisi mahdollisimman hyvin hyödynnettävissä.Mikäli kyselyssä ei ole mainittu jotain sairautta tai ongelmaa, joka on esiintynyt koirassasi, laitathan tiedon kyselyyn kohtaan "muu"! Myös lomakkeen kääntöpuolelle voi kirjoittaa tietoja. Muistathan, että on yhtä tärkeää ilmoittaa ns. tavanomainen elinikä tai kuolinsyy kuin tiedot poikkeuksellisen lyhyestä tai pitkästä eliniästä tai epätavallisesta kuolinsyystä. Mahdolliset ruumiinavaukset sekä niiden tulokset ovat myös tärkeää tietoa. Myöskin tietoa täysin terveistä yksilöistä on meille tärkeää!

 

Ilmoita myös koirallasi todetusta tai epäillystä perinnöllisestä tai perinnölliseksi epäillystä sairaudesta (esim. kivesvika, allergia ja yliherkkyydet, kilpirauhasen vajaatoiminta). Suomen Kennelliitto ry:n tunnustamat ns. viralliset terveystutkimustulokset SFK saa Kennelliitolta. Toivomme kuitenkin, että omistajat ilmoittaisivat lisäksi lomakkeella mikäli koiralla ilmenee oireita esim. luusto- tai silmäsairauden vuoksi.

 

Laaja terveyskysely on yksityiskohtainen ja siihen kuluu jonkin verran aikaa. Toivomme teidän kuitenkin vastaavan mahdollisimman huolellisesti. Kaikki tiedot ovat tärkeitä ja rodun parhaaksi! Otamme mielellämme vastaan myös kopioita eläinlääkärin lausunnoista. 

 

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä jalostustyöryhmään hanna(a)northgates.fi .

 

Lomakkeiden palautus Hanna Ukuralle sähköpostilla tai kirjeitse

 

Hanna Ukura
hanna(a)northgates.fi

Ahteenpääntie 5

91980 Lumijoki

Ilmoita faaraokoirallasi tai ibizanpodencollasi todetusta tai epäillystä perinnöllisestä tai perinnölliseksi epäillystä sairaudesta (esim. kivesvika, allergia ja yliherkkyydet, kilpirauhasen vajaatoiminta). Suomen Kennelliitto ry:n tunnustamat ns. viralliset terveystutkimustulokset SFK saa suoraan Kennelliitolta. Toivomme kuitenkin, että omistajat ilmoittaisivat lisäksi lomakkeella, mikäli koiralla ilmenee oireita esim. luusto- tai silmäsairauden vuoksi. 

 

Muistathan, että on yhtä tärkeää ilmoittaa ns. tavanomainen elinikä tai kuolinsyy, kuin tiedot poikkeuksellisen lyhyestä tai pitkästä eliniästä tai epätavallisesta kuolinsyystä!

Ilmoitus koiran sairaudesta                     Kuolinsyy- ja elinaikakysely                       Terveyskysely

bottom of page